Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

προσκυνητής...


Είχα την τύχη ή την ατυχία,πριν 12 χρόνια να επισκεφτώ το Άγιο Όρος και να μείνω για 15 μέρες,φιλοξενούμενος σε διάφορες μονές,και ευρισκόμενος σε ειδική αποστολή,του Κράτους...Ότι είδα και ότι άκουσα εκεί,για όλα αυτά τα χρόνια,θέλησα να το κρατήσω για τον εαυτό μου...Όμως να που τώρα,όλη αυτή η πίεση που ασκούν τα γεγονότα,με ωθεί να εξωτερικεύσω κάποια πράγματα,αυτά που μπορούν να ειπωθούν τέλος πάντων...


Το Όρος έχει μία ασύλληπτη φυσική ομορφιά!Αυτό που θα συναντήσει κανείς εκεί,είναι κάτι ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!Και απ' αυτήν την άποψη θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που το έζησα αυτό!Όμως...


Όμως είδα και κάποια πράγματα,πριν 12 χρόνια επαναλαμβάνω,που τώρα μπορώ να κρίνω πως ήταν προμηνύματα,όλων αυτών των γεγονότων,που άναυδη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί γύρω από το Βατοπέδιο.


Οι λεπτομέρειες δεν έχουν μεγάλη σημασία.Η ουσία είναι ότι από τότε,όποιος προσκυνητής μπορούσε να δει πίσω από τα ράσα των μοναχών,πίσω από τις κλειστές πόρτες των κελιών τους,όποιος μπορούσε να απομακρύνει το πνεύμα του από την κατανυκτική ατμόσφαιρα και το παραδείσιο κάλλος του Όρους,θα έβλεπε πως κάποιοι ΕΣΤΗΝΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ!!!ΠΡΙΝ 12 ΧΡΟΝΙΑ!!ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΟΝΗ!ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ!!


Η αλήθεια είναι μία!Το Άγιο Όρος είναι ένα μεγάλο ''πλυντήριο'',ίσως το μεγαλύτερο στην Ελλάδα!Και μαζί με τις ψυχές που ''καθαρίζει'',ταυτόχρονα ''καθαρίζει'' και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΒΡΩΜΙΚΑ χρήματα!!


Τελειώνω λέγοντας αυτό.ΑΝ ήθελε κάποιος να ξεδιαλύνει όλη αυτήν την υπόθεση,θα έπρεπε να στείλει στη φυλακή,σχεδόν τη μισή ΑΡΧΟΥΣΑ τάξη της χώρας!!Και είμαι σίγουρος ότι και αυτά τα λίγα που βγαίνουν στη φόρα,γρήγορα θα αποσβεσθούν,γιατί δε μπορεί να γίνει αλλοιώς!!Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί τρόπος,να κλείσουν τα στεγανά που άνοιξαν γύρω από την υπόθεση,και εύκολα μάλιστα!Δεν θα κοστίσει πολύ άλλωστε,μόνο μερικά εκατομμύρια ευρώ..!!!!