Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

κάτω τα χέρια από το da capo!!!


Da Capo και "χυλόπιτα" στη ΜIG
Η Marfin Bank, όπως λένε στην πλατεία, πρόσφερε αστρονομικό ποσό για να αγοράσει το στέκι – θεσμό του Κολωνακίου, το γνωστό και πολυαγαπημένο Da Capo.
Η τράπεζα πρόσφερε στους ιδιοκτήτες του ακινήτου που στεγάζεται το γνωστό café πολλά χρήματα «αέρα» προκειμένου τη θέση του να πάρει το νέο υποκατάστημά της στην περιοχή του Κολωνακίου. Κάποιος οικονομικός παράγοντας ο οποίος συχνάζει στην πλατεία έλεγε τις προάλλες χαριτολογώντας ότι «η κίνηση της Marfin να βρεί στέγη σε καφετέρια είναι έξυπνη. Θα πήγαινε κάποιος για καφέ και θα κατέληγε πελάτης της τράπεζας. Εκτός αν μέσα στο υποκατάστημα κερνούν και καφέ, οπότε η πελατεία θα παραμείνει σταθερή. Πάρε ένα δάνεια πιες και το Cappuccino σου».
Δεν έγινε τελικά το deal και η Marfin θα στεγαστεί στο έτερο γνωστό κολωνακιώτικο στέκι, πρώην Ciao.
Η απόφαση λοιπόν των ιδιοκτητών του ακινήτου να μην υποκύψουν στην ομολογουμένως δελεαστική πρόταση της Marfin Bank είναι κατά μία έννοια ηρωική και έτσι το Da Capo θα μείνει στη θέση του. Βέβαια και η απώλεια του Ciao «πονά» ήδη πολλούς από τους θαμώνες της πλατείας, ειδικά εκείνους που αντιπαθούν, όπως ο «διάολος το λιβάνι» το self service.
Κάποιος κακεντρεχής θα σκεφτόταν (για να πούμε την αλήθεια κι εμείς το σκεφτήκαμε): «φαντάσου πόσο κερδοφόρο είναι το μαγαζί γωνία, που φτύνει τη MIG και τα λεφτά της». Ακόμη και έτσι υπάρχουν ισχυροί και σοβαροί λόγοι που το Da Capo, αν και δεν φτιάχνει φραπέ, πρέπει να παραμείνει στη θέση του. Διότι είναι κάτι σαν το κολωνάκι της πλατείας, από το οποίο πήρε η περιοχή το όνομά της"
(από το Kolonaki-press.com)