Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

*x/mas!!


Ράμπο εναντίον των μπλογκς ετοιμάζει ο κ. Ρουσόπουλος
By Factorx October 13, 2008
Δεν γνωρίζουμε φυσικά αν ο κ. Ρουσόπουλος παραμείνει στη θέση του στον επικείμενο ανασχηματισμό, για τον οποίο πιέζουν πλέον όλοι με επικεφαλής την κ. Μπακογιάννη, αλλά άμα μείνει την «βάψανε» οι μπλόγκερς.
Όπως διαβάζω στο χθεσινό «Πρώτο Θέμα», το έργο «Αναδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης», ύψους 700.000 ευρώ, που παρήγγειλε ο κ. Ρουσόπουλος προβλέπει τη σύσταση στο υπουργείο του «ειδικής ομάδας «Ράμπο», οι οποίοι θα παρακολουθούν καθημερινά τη διακίνηση των πληροφοριών στα blogs ώστε ο ίδιος να έχει τη δυνατότητα «παρέμβασης της υπηρεσίας» για να τα «βελτιώσει» κατά το δοκούν» (!!!).
Καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει αυτό το «κατά το δοκούν». Ο κ. Ρουσόπουλος μπορεί να «ελέγξει» τα ΜΜΕ με τους διάσπαρτους καλοπληρωμένους φίλους του και φυσικά τα ντηλ κορυφής με τον Καραμανλή. Τα μπλογκς όμως δεν μπορεί να τα ελέγξει και ετοιμάζεται να πάρει δραστικά μέτρα. Φαίνεται ότι οι διάφοροι ανώνυμοι σχολιογράφοι που μπαίνουν (εδώ κι αλλού), μόλις σηκωθεί κανένα αντικυβερνητικό δημοσίευμα, για να βρωμίσουν το χώρο, δεν επαρκούν πλέον.
Κατά τα άλλα με το ίδιο σχέδιο ο κ. Ρουσόπουλος μεθοδεύει την υφαρπαγή αρμοδιοτήτων που ανήκουν σε άλλα υπουργεία (Τουρισμού, Εξωτερικών) για την προβολή της χώρας , όπως και σειρά άλλων μέτρων που αποσκοπούν στην περαιτέρω ισχυροποίησή του. Το σχέδιο προβλέπει ακόμα ότι οι ομιλίες του Πρωθυπουργού πρέπει να γράφονται μόνο από τον ίδιο καθώς και μέτρα «νουθεσίας» ανυπάκουων υπουργών.