Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008


Δ. Κουφοντίνας: Γίνεται επιτακτικό σχέδιο αντίδρασης

«Μία ολόκληρη νύχτα ο εισαγγελέας Καρούτσος, ναι αυτός του Βατοπαιδίου, είχε φαγωθεί να του πω για τα ΄΄σύμβολα΄΄. Να φανταστείτε κάποια στιγμή μου πρότεινε το κινητό του, για να επικοινωνήσω «με αυτούς που τα φυλάνε΄΄, λέγοντάς μου; ΄΄Μη φοβάσαι δεν παρακολουθείται το δικό μου κινητό΄΄. Ναι, καλά ακούσατε... Υστερα, πληροφορήθηκα ότι αποτελούν τον διακαή πόθο των ελληνικών και ξένων μυστικών υπηρεσιών. Και μόνο, για αυτό, λέω ότι πρέπει να μείνουν με την όρεξη».
Είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, σε συνέντευξή του στον Γιώργο Χρυστοφορίδη και στο
Πρώτο Θέμα, για το 45άρι, τη γραφομηχανή και τη σφραγίδα.
«Η Επαναστατική Αριστερά, αν και μακριά από φετιχισμούς, έχει τα διαχρονικά σύμβολά της, έχει και τα ιδιαίτερα σύμβολα που δημιουργεί κάθε της γενιά. Αυτά δεν τα παζαρεύει. Οταν κάποτε φτιαχτεί το μουσείο της επανάστασης, σε αυτά τα σύμβολα που αναφέρεστε, τους πρέπει εκεί μια γωνίτσα», λέει.
Σε άρθρο του με τίτλο «Το τέλος της ιστορίας του καπιταλισμού», ο Δ. Κουφοντίνας, γράφει ότι «σήμερα γίνεται επιτακτικό το αντίπαλο σχέδιο, το οποίο θα εξειδικεύεται σε ένα πρόγραμμα άμεσης δράσης, θα συγκρούεται με όλους τους τρόπους και θα προκαλεί ήττες στο καπιταλιστικό σύστημα. Ετσι, θα φέρει τις πρώτες μικρές νίκες που είναι απαραίτητες για τη συσπείρωση και την ενότητα στη δράση των κατακερματισμένων δυνάμεων, αντιστρέφοντας το κλίμα παραίτησης, αποστρατείας και ηττοπάθειας».
Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «με το βάθεμα της κρίσης οι κοινωνικές εκρήξεις γίνονται αναπόφευκτες».
Αναρτήθηκε από mywaynews@gmail.com στις
2.11.08